Cofely na Slovensku sa stáva nadnárodnou centrálou

19.12.2012 Bratislava

Bratislava 19. decembra (TASR) – Bratislavské sídlo spoločnosti Cofely, medzinárodnej spoločnosti pôsobiacej v oblasti energií a environmentu, sa od nového roka stane centrálou pre časť Európy a Rusko.

Toto rozhodnutie prijalo nedávno vedenie materskej skupiny GDF Suez v Paríži. Zároveň rozhodlo o obsadení funkcie generálneho riaditeľa. Stane sa ním Peter Strýček, ktorý doteraz viedol pobočku Cofely na Slovensku.

Cieľom zriadenia centrály v Bratislave je dosiahnuť optimálne rozdelenie trhu v rámci Európy na rovnaké biznis teritóriá. Pod správu bratislavskej centrály pribudne Česko, Rusko a Poľsko. "Tieto krajiny nám ponúkajú široké spektrum obchodných príležitostí, ktoré v konečnom dôsledku môžu viesť aj k novým pracovným výzvam presahujúcim hranice Slovenska," vysvetlil Strýček.

Cofely na Slovensku povedie od nového roka Roman Doupovec. "Moju novú rolu považujem za záväzok voči akcionárom aj zamestnancom spoločnosti. Našou úlohou bude čo najlepšie využiť príležitosti, ktoré nám prinesie nová štruktúra v rámci skupiny," priblížil.
 

Vyberte región